Mezoterapi Uygulaması Saç Dökülmesini Durdurabilir Mi?

Mezoterapi Uygulaması Saç Dökülmesini Durdurabilir Mi?

Mezoterapi uygulaması, sağladığı estetik ve kozmetik faydalarla son yılların en çok tercih edilen uygulamalarından biri haline gelmektedir. Cilt problemlerinde, bölgesel zayıflama uygulamalarında ve saç dökülmesi problemlerinde oldukça tercih edilen bu yöntem iyileşmesi hedeflenen bölgelere yapılan enjeksiyon uygulamalarıyla doku hasarının giderilmesini amaçlamaktadır.

Saç dökülmesiyle mücadele eden kişilerin en çok araştırdığı ve tercih ettiği mezoterapi uygulamalarından olumlu sonuç alınmaktadır. Saç mezoterapisinden beklentinin ne olduğu, saç dökülmeleri karşısında mezoterapi tedavisinin ne kadar etkili olduğu gibi konular günümüzde en çok araştırılan konuların başında gelmektedir.

 

Saç Mezoterapisi Nedir? Nasıl Uygulanır?

 

Saç mezoterapisi uygulaması, cildin orta tabakasına iğneler yardımıyla ilaç enjeksiyonlarının uygulanması işlemidir. Saç mezoterapisi uygulamasında enjeksiyon içeriğindeki maddeler, saç köklerini besleyen, güçlenmesini sağlayan ve saçların uzamasını teşvik eden vitamin, protein ve mineraller gibi bileşen maddelerden oluşmaktadır. Her tip saç dökülmesi karşısında etkili ve güçlendirici bir uygulama olan saç mezoterapisinin yapılabilmesi ve bu tür uygulamalardan istenilen sonuçların alınabilmesi için saç köklerinin hali hazırda mevcut olması gerekmektedir.

 

Saç Mezoterapisi Uygulamasından Beklenti Ne Olmalıdır?

 

Saç mezoterapisi uygulamasının, saç dökülmesi sorununu kökünden çözüme kavuşturan, ortadan kaldıran bir uygulama olmadığı unutulmamalıdır. Saç dökülmesinin tedaviyi gerektiren birçok nedeni bulunabilmektedir. Saç mezoterapisi uygulamasındaki amaç saç köklerinin beslenmesini, saç derisinin canlanmasını sağlamaktır. Bu sayede de saç dökülmesi sorunlarını azaltmaya yardımcı olmaktadır. Mezoterapi uygulamasının kalıcı dökülmelerin olduğu bölgelerde saç çıkarma gibi mucizevi bir etkisi bulunmamaktadır. Bu nedenle mezoterapi uygulamasının gerçekleştirilebilmesi için saç köklerinin varlığına ihtiyaç duyulmaktadır.

 

Saç Mezoterapisi Hangi Durumlarda Etkili Olmaktadır?

 

- Mevsim Geçişlerine Bağlı Saç Dökülmeleri

İnsanlar mevsim geçişlerinde hem fiziksel olarak hem de ruhsal olarak etkilenmektedir. Saç ve cilt problemleri de bu geçiş süreçlerinin beraberinde gelen kaçınılmaz sonuçları arasında yer almaktadır.

- Alopesi Areata (Saçkıran)

Vücut üzerinde kıllarla kaplı olan herhangi bir bölgede bu sorunla karşılaşılması mümkündür. Saçkıran ise en çok saçları ve kaşları etkileyen bir dökülme çeşididir. Saçkıran kaynaklı saç kayıpları kendiliğinden geçmekle birlikte zaman içerisinde yeniden saç çıkmasıyla kendini göstermektedir. Bu tür durumlarda uygulanan mezoterapi seansları; tedavi sürecini desteklemesi ve saç oluşumunu hızlandırması bakımından oldukça etkisi olan bir yöntemdir.

 

- Androgenetik Alopesi Kaynaklı Saç Dökülmesi

Genetik faktörlerden dolayı oluşan saç dökülmeleri erken evrede yapılan bazı işlemler ile geciktirilmesi mümkündür. Saç mezoterapisi uygulaması başlangıç evresinde olan androgenetik alopesi kaynaklı dökülmeleri erteleyebilen yöntemlerden bir tanesidir. Ancak tamamen önlenebildiği ne yazık ki gözlemlenmemektedir.

 

- Hormon Düzensizliklerine Bağlı Saç Dökülmeleri

Hormonal düzensizlikler saç dökülmesine en sık yol açan faktörlerden biridir. Hormonal dengenin sağlanması, saç dökülmesi probleminin ortadan kalkması için yeterli olmaktadır. Bu süreçte saç mezoterapisi uygulaması yaptırmak daha az saç kaybıyla sürecin atlatılmasına yardımcı olmaktadır. Ancak diyabet hastaları için saç mezoterapisi uygulaması yaptırmak maalesef uygun bir seçenek değildir.

 

- Yetersiz Beslenme Sonucu Meydana Gelen Saç Dökülmeleri

Beslenme düzeninin saç sağlığı üzerinde doğrudan etkileri bulunmaktadır. Düzensiz, sağlıksız ya da yetersiz beslenme sonucunda saç dökülmesi sorunları meydana gelmektedir. Vitamin ve minerallerden oluşan bir kokteyl olarak saç köklerine enjekte edilen mezoterapi işlemi bu noktada oldukça faydalı olmaktadır. Saç köklerinin ihtiyacı olan ve mevcut depolarında yeteri miktarda bulunmayan vitamin ve minerallerin enjeksiyon yardımıyla takviye edilmesi sağlanmaktadır.

 

Saç Mezoterapisi Kimlere Uygulanamaz?

 

Saç mezoterapisi uygulamasının yapılamayacağı bazı durumlar mevcuttur. Bu durumlar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

 

- Hamilelik sürecinde olan ve emziren kişiler

- Kanında pıhtılaşma problemi bulunan kişiler

- Enjeksiyon içeriğindeki bileşen maddelere karşı alerjisi olan kişiler

- Felç geçirmiş kişiler

- Diyabet hastaları

- Kanser hastaları

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI