Oil Pulling Nedir?

Oil Pulling Nedir?

Oil Pulling Nasıl Yapılır?

Genellikle hindistan cevizi yağı ile yapılan, zeytinyağı veya diğer sağlıklı yağlar da tercihen kullanılan oil pulling uygulaması işlemi, gargara gibi ağız bakımında yeni bir adım şeklinde karşımıza çıkmaktadır. Evde dişleri ve diş etlerini doğal yöntemlerle temizlemek, ağız içinde iltihapları azaltmak, sağlıklı ağız ve dişler için oil pulling uygulaması yapılmaktadır. Oil pulling uygulamasında en önemlisi de çürüklere karşı önlem oluşturmaktır.

Sağlıklı gargara yöntemi olarak da bilinen oil pulling uygulamasında hiçbir sağlık riski bulunmamakla birlikte cilde, vücuda ve dişlere oldukça faydalı bir uygulama yöntemidir.

 

Oil Pulling Nasıl Uygulanır?

 

Tüm ağız içi temizliğini hedef alan, ağız içinde bulunan bakterilerden arındırılmasını amaçlayan oil pulling uygulamasında gargara olarak kullanılan yağlar uzun süre ağız içinde tutulması ve çalkalanması yöntemiyle uygulanmaktadır.

Evde oil pulling yapmak için hindistan cevizi yağı, susam yağı veya zeytinyağı gibi yağlar tercih edilmektedir. Her sabah uyandıktan sonra, aç karnına tercih edilen herhangi bir yağı bir yemek kaşığı olacak şekilde 15-20 dakika boyunca ağızda tutulması gerekmektedir. Ağızda yağ çalkalanarak bütün ağız içine ulaştırılarak bekletilir. Daha sonra yağın tükürülmesi gerekmektedir. Bu işlemden sonra yarım saat kadar süre herhangi bir şey yiyip içilmemesi gerekmektedir.

 

Oil Pulling Faydaları Nelerdir?

 

- Diş eti kanamalarının giderilmesi, dişlerin beyazlaması, tartarların giderilmesi, diş eti renginin düzeltilmesi, damak iyileştirilmesi gibi yararlı etkilere sahiptir.

- Baş ağrılarını, sinüzit ve migren belirtilerini hafifletmeye de yardımcı olmaktadır.

- Alerji, uyku problemi, yüksek kan şekeri, egzama, bronşit gibi rahatsızlıklar, kalp, böbrek kaynaklı hastalıklar, varis, enfeksiyonlar gibi birçok sorunlara da iyi geldiği bilinmektedir.

- Dil dokusunda tazelik hissi oluşturulmasına yardımcı olarak ağız tadının yenilenmesini sağlamaktadır.

- Gargara işlemiyle dişlerde bulunan yüzey lekelerinin azalmasına katkı sağlamaktadır.

- Oil pulling uygulamasıyla ağız bakımı yapmak, zararlı bakterilerin azalmasına yardımcı olmaktadır ve ağız hijyenine fayda sağlamaktadır.

 

- Ağız Kokusunu Azaltmaktadır

Oil pulling yöntemini düzenli şekilde uygulayan kişiler ağız kokusunun azaldığını ve nefeslerinin daha ferah koktuğunu belirtmektedirler. Ağız kokusuna sebep olan enfeksiyon, dil yüzeyinde bulunan bakteriler, diş eti hastalıkları, kötü ağız hijyeni gibi faktörler oil pulling uygulaması sayesinde en aza indirilmektedir. Ağız kokusuna doğal çözümlerden biri olan oil pulling uygulaması, düzenli olarak uygulandığında oldukça olumlu sonuçlar meydana getirmektedir.

 

- Çürükleri Önlemektedir

Oil pulling uygulaması bakteri birikimi, kötü ağız hijyeni ve çürük diş sebeplerinin önüne geçilmesinde etkili bir yöntemdir. Ayrıca, oil pulling uygulayan kişiler diş plaklarının arındığını ve diş minesini zedeleyen bakteri ve gıda parçacıklarının temizlendiğini belirtmektedir. Diş çürümesini önlemek ve çürük riskini en aza indirmek için her gün oil pulling bakımı yapılması gerekmektedir.

 

- Diş Eti Sağlığını Desteklemektedir

Hassas diş etlerine sahip olan kişiler kolayca kanayan ve kızaran diş etlerinden şikayetçi olmaktadırlar. Diş plaklarında bulunan bakteriler, diş etinde kanama ve iltihaplanmaya yol açmaktadır. Oil pulling uygulaması ile ağızdaki zararlı bakterileri yok etmeye ve hassas diş etlerine doğal bakım yapılmasına yardımcı olmaktadır.

 

Oil Pulling Uygulamasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nedir?

 

- Günde ortalama olarak 15-20 dakika uygulanmasına özen gösterilmesi gerekmektedir.

- Sabah aç karnına uygulanması önerilmektedir.

- Kullanılan yağın gargara yapılmaması, boğaza inmemesi sadece ağız içinde çalkalanması gerekmektedir.

- Yağı ağız içinde çalkaladıktan sonra yağın kesinlikle yutulmaması, mutlaka tükürülmesi gerekmektedir.

- Ağız içindeki yağı tükürdükten sonra tercihe göre ılık suyla ağız içi çalkalanabilir.

- Oil pulling uygulamasından sonra eğer dişler fırçalanacaksa organik diş macunu kullanılması tavsiye edilmektedir.

- Oil pulling uygulamasından sonra yarım saat kadar süre herhangi bir şey yiyip içilmemesi gerekmektedir.

×
Sale

Unavailable

Sold Out

FIRSATLAR
İNDİRİM FIRSATI